„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Materiał opracowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Smaki tradycji – promocja potraw regionalnych oraz imprezy kulinarne w Gminie Wieruszów

  • działanie:

    19 Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER

  • poddziałanie:

    Projekty realizowane przez podmioty inne niż LGD

  • typ operacji:

    Zachowanie dziedzictwa lokalnego

  • tytuł projektu:

    Smaki tradycji - promocja potraw regionalnych oraz imprezy kulinarne w Gminie Wieruszów

  • cel projektu:

    Celem zadania jest zachowanie i kultywowanie tradycji kulinarnej regionu wieruszowskiego poprzez wydanie publikacji z tradycyjnymi potrawami regionu wieruszowskiego, zorganizowanie pokazów kulinarnych tradycji kuchni regionu wieruszowskiego oraz warsztatów kulinarnych

  • beneficjent:

    Ochotnicza Straż Pożarna w Wieruszowie

  • powiat:

    wieruszowski

  • gmina:

    Wieruszów

  • wartość dofinansowania z EFRROW:

    49 046,00 zł

  • wartość całkowita projektu:

    77 080,00 zł